Start » Nasi podopieczni » 8. Charytatywny Gwiazdkowy Turniej Piłki Nożnej – moc atrakcji dla maluchów

8. Charytatywny Gwiazdkowy Turniej Piłki Nożnej – moc atrakcji dla maluchów

Kolejna edycja gwiazdkowego turnieju Fundacji ŻP „Podaruj Dzieciom Radość” i redakcji Życia Podkarpackiego zbliża się wielkimi krokami. Wspólnie bawić się będziemy w niedzielę, 10 stycznia, od godziny 9.30 do 18.00 w hali POSiR w Przemyślu.

Jak co roku na naszym turnieju króluje duch sportowej rywalizacji. Zabraknąć nie może zatem pokazu Szkoły Tańca „A-Z”. Efektownymi, wymagającymi nie lada umiejętności trikami na BMX-ach popiszą się młodzi rowerzyści BRT Riders. Wielbiciele tańca oczekiwać będą na pokaz breakdance’u w wykonaniu młodych, zdolnych ze Szkoły Tańca Unique Street Artists.

turniej 12_zbiory własne

Zabawą pomagamy innym dzieciom

W tradycję naszego turnieju na stałe wpisała się Mała Olimpiada Wielkiej Sprawy dla przedszkolaków. Odwiedzą nas maluchy z 6 placówek: przedszkoli miejskich nr 2, 11, 12, 13, 16 oraz przedszkola „Kraina Odkrywców”. W zawodach liczyć się będą szybkość i sprawność, ale przede wszystkim dobra zabawa! Mali koszykarze szaleć będą z piłkami, hokeiści z krążkami, a detektywi amatorzy w wersji mini wyśledzić będą musieli ukryte na widowni fanty. W naszej olimpiadzie nikt nie przegrywa. Wszystkie przedszkola zajmują pierwsze miejsce!

turniej 8_zbiory własne-001

Łakocie i magia

Od rana dzieci będą się oddawać beztroskiej zabawie na bezpłatnym wesołym miasteczku, które udostępni w gwiazdkowym prezencie firma „Galicja”. Wszystkich gości uraczymy na osłodę tego dnia przepysznym Megatortem, a gdyby maluchom delicji było mało, wystarczy odszukać wesołego Pingwina, który specjalnie dla Was przygotuje słodkie upominki. Przez cały dzień małe i trochę starsze damy będą mogły oddać się w ręce pań ze Szkoły Medycznej im. Jadwigi Iżyckiej w Przemyślu, które przyozdobią ich paznokcie fantazyjnymi, karnawałowymi wzorkami i kolorkami. Gwiazdą wieczoru będzie Magik Markus, który zaserwuje widzom pokazy iluzji na wesoło. Jego towarzyszka – Arashi, kobieta fakir – w ekscytujących pokazach zaskoczy widzów wytrzymałością i elastycznością ciała. Zapraszamy do wspólnej zabawy już 10 stycznia! Każdy zebrany tego dnia grosik przeznaczymy na rzecz organizacji zimowego wypoczynku dla dzieci z najuboższych rodzin z Przemyśla. Bawcie się z nami jak co roku!

turniej 25 Fot

turniej 17_zbiory własne